25 september 2013

Vahelduseks agulit

Mulle New York meeldib. Meeldib sõita rattaga nii getodes kui glamuursetes, tsidadelle täis linnaosades. Põnev on. Nii nagu kunagi käisin eesti metsades, tahtsin alati näha, kuhu viib järgmine siht ja mis on metsa taga, nii sõidan nüüd siin ringi, tahan näha, mis on järgmise bloki taga. Ükskord sõitsime kogemata suure hooga linnast välja. Seal linna taga oli teine linn, luksuslik, suurte kruntidega. Aga et sinna saada, pidime läbi sõitma getodest, Bronxist. See esimene pilt siin on tehtud Brooklynis, mis on meil suures osas alles avastamata. Ka nii saab ratast parkida, vallatult.
Hulkuvaid kasse siin on. Las olla, rotte on ju ka.
Aga see pilt on väga luksuslikus hotellis tehtud. Brooklynis,
Manhattan Avenue, Brooklyn. Poolakate linnaosa.
Fort Green Park, Brooklyn.

Ikka Brooklyn. Pühapäevaselt tühi tööstusrajoon.







24 september 2013

Bioest käib!

Bioest on eesti kunstnike tegemisi tutvustav nädal New Yorgis. Käisin eile vaatamas Kärt Ojavee (Eesti) ja Eszter Ozsvaldi (Ungari) tarkasid patju :) Neid saab veel kolmapäeval ka vaadata Brooklynis Wythe hotellis. Hästi lahe hotell on ja väga vinged kangad ja padjad, nii et minge kohale. Bioesti kohta leiate infot facebookist.
Maria Minerva kontsert on laupäeva õhtul Skandinaavia majas Park Avenüül. Enne seda saab näha, mida arhitekt Kadri Kerge on installeerinud. Ja kolmapäeval on Seenelkäigu film Skandinaavia majas. Kogu kava on siin https://www.facebook.com/BIOEST





















Eszter ja Kärt

09 september 2013

Isetehtud auto

Sellise auto leidsin täna Brooklynist. Tegelikult enne nägin maja, mille ees auto oli ja mõtlesin, et teen majast pilti. Siis nägin autot ka.
Aasta tagasi olin Eestis, seal tuli ühel õhtul jutuks, et sõidan rattaga. "Ma sõidaks ka rattaga," ütles mu sõber, "kui sellel oleks ees klaas ja peal katus ja väike mootor võiks ka olla, et kui ma ära väsin, saaks ikka koju tagasi". "Selline ratas on juba leiutatud," ütles mu sõbra poeg. "Seda nimetatakse autoks." Tõepoolest, ongi leiutatud.
Aga kõigepealt ma nägin selle maja ülemisi aknaid.

Vesijahutusega koerteaed

Esimene purskkaevudega aed koertele, mida mina olen siin linnas näinud. Sellest kohast olen enne ka mööda sõitnud, aga seda aeda siis veel polnud, nii et päris uus asi. Meil on hetkel ikka 30-kraadised ilmad, nii et vesijahutus läheb koertele hästi peale.
Uuel tulijal nuusutatakse nina ja tagumik üle.

See kutsa oli enamuse ajast vees. Vahepeal käis perenaise juures, et see tal pead silitaks ja siis vette tagasi.

Poisid ruladega

Tänasel rattaringil läksin vaatama parki Chelsea Pieri juures. Seal on rulatajatele head rajad tehtud.
Lahedaid varje saab piltidele.