24 juuni 2013

Üks ostukeskus Long Islandil

Täna sain Long Islandil Tanger Outletis käia (New Yorgist umbes 1,5 või 2 tundi sõita). Seal on päris huvitavaid poode ja head hinnad. Ühe päevaga muidugi kõike seal läbi vaadata ei jõua. Ja häid söögikohti ka kohapeal pole. Aga ega nüüd sügiseni süüa vaja polegi, kätte jõudnud see aeg suvest, kus päike paistab lagipähe (34 kraadi täna) ja õhuniiskus lööb hinge kinni (miks ei ole inimesel väikeseid lõpuseid tagavaraks?). Seega ühest arbuusist külmkapis piisab oma kolmeks päevaks. Poodidest sain saagiks kaks pluusi endale ja ühe pluusi ja suvepüksid mehele. Tegelikult meeldiks mulle, kui keegi teine selle ostmisetöö ära teeks.


Itaalia-teemaline kommikarbiliku välimusega kaubandusküla. Muusikavalik ka väga optimistlik trillallaa ja trallallaa, nagu ikka italjaanodel.



Vetsudes on sellised esmaabi automaadid. Osta saab ibuprofeeni, tampoone ja mingeid hapusid tilku (sour drops). Ühes suuremas vetsus oli kraanide juures kiiktool.

23 juuni 2013

Meie jaanipäev

Meie jaanituli. Kahele inimesele täitsa paras :)

Kepikõnd New Yorgi moodi.



Natuke nagu orhideeõied.



Heina taga ujusid laevad.













Kuud uurimas

Tänaseks lubati suurt kuud ja ootasime siis Randalls Islandil, et millal kuu tuleb. Tuli tund hiljem, kui me arvasime. Kohe, kui otsustasime, et läheme koju, sest kuu ei mõtlegi ilmuda, nägime roosat triipu taevas. Triibust sai kuu.






Äge surnuaed

Mingi aeg tagasi sattusin nägema näitust Green-Wood Cemeteryst ja sinna maetud inimeste (ikka kuulsad, targad, rikkad ja ilusad) eludest ja siis nii nädal hiljem täitsa kogemata ühel rattaretkel sõitsime samast surnuaiast mööda. Meie kodust on selleni umbes 20 km ja asub Brooklynis. Sel aastal saab kalmistu 175 aastaseks ja seal on väga vingeid haudu, ilusate skulptuuride ja eri stiilis mausoleumidega. Üks uhkemaid mausoleume pidavat praegu olema 6 miljonit dollarit väärt. Kuna seal tehakse ka bussituure, siis ükskord on plaanis seal surnuaias pikem retk ette võtta. Aga seekord käisin natuke serva peal vaatamas. Näitus Green-Wood Cemeteryst on praegu üleval Museum of City of New Yorkis 5. Avenüül 103. tänaval. Ja surnuaias omapead ringiliikumiseks on loomulikult loodud mobiiliapp. Ning seal käib tore seltsielu, ühel õhtul näiteks oli plaanis üritus nimega Drinks to Die For. Ja joogakursusi tehakse. 






Peavärav on nagu kirik.
Palju hauakive olid sellised, et peale oli kirjutatud Mother või Father või Sister jne.





Tundub, et sinna on ka eestlasi maetud.
Kellegil oli juba eluajal Kirst nimeks.





Peavärava torni otsas on suured linnupesad.