18 märts 2012

Soe ilm ajab lebotama

Plaanitud kodukoristamine jäi täna ära, sest läksime Randalls Islandile vorsti soojendama. Pesu saime õnneks pestud, nii et midagi kasulikku ikka tegime ka. No nii mõnus ilm oli, et pidime välja minema. Praegu pole muud rahvast veel jalus, lõuna pool tulijate jaoks on pluss 17 alles külm. Nii et saime laiutada. Osa võililli oli juba ära õitsenud. Tule tegi mu mees jälle kohalikust materjalist ehk siis kuivadest puuokstest ja söögiks oli lambavorst. Siinsete toidupoodide deli-osakondades tehakse väga häid itaaliapäraseid naturaalsooles vorstikesi. Deli-osakond on eesti keeles kulinaaria.
Seal tagapool tehakse sporti. Randalls Islandil on head uued pesapalliväljakud.
Jällegi tuleb igav suvi, sest minu esimene liblikas oli valge. Tegelikult ma pole siin linnas kunagi kollast liblikat näinud, alati on esimene olnud valge ja suve keskel ilmuvad mõned kirjud ka välja. Aga kollaseid pole. Võibolla käib see liblikas hoopis igava kevade kohta, sest praegu on ju talv, kevad algab alles teisipäeval. Ja kui kevad on pihta hakanud, siis võin suve jaoks omale liblikat vaadata.
Jälle kunstiline foto. Üks õhupall lendas meie juurde. Õhupalli taga on päike.

17 märts 2012

Püha Patricku päev

Täna oli siis see lõbus päev, kui Viiendal Avenüül oli torupillide ja iiri sõjaväelaste ja iiri tantsutüdrukute paraad ning palju noori inimesi oli juba hommikul kell 10 auru all. Siin pildil ootavad inimesed paraadi algust ja teevad teineteisest pilti. 
Sellised toredad torupillipundid ja no on ilus muusika, mis nad teevad.
Torupillimeestega sai pilti ka teha.
Jalg lööb takti.

Kui te arvate, et need ratastega prügikastid on prügi jaoks, siis eksite. Seal on labidad ka sees ju. Nendega kolistatakse paraadil hobuste sabas ja korjatakse kaka tee pealt ära. Muidu äkki tagantpoolt tulijad astuvad sisse. Aga hobused paraadil on uhked.
Niimoodi tihedaks läks juba siis, kui paraadi veel polnudki. Kahjuks ma ei saanud vaatama jääda.

11 märts 2012

Suveaja algus

Täna keerati meil kella, algas jälle suveaeg. Kuigi kevade alguseni on nädal ja paar päeva. Suveaja puhul on alates homsest meil suveilmad, teisipäeval näiteks tuleb äikest ja 23 kraadi sooja. Täna oli veel kevadilm, nii umbes 18 kraadi sooja ja tegime väikese rattatiiru Roosevelt Islandile. Siin pildil on Roosevelt Islandil asuvad vana nakkushaigla varemed. Roosevelt Island asub East Riveri keskel ehk siis Queensi ja Manhattani vahel ja 156 aastat tagasi ehitati sinna haigla rõugehaigetel silma pealhoidmiseks. Haiged viidi paadiga saarele ja ära nad sealt omal jõul ei saanud. Siis ju veel silda ega Roosevelt Islandi trammi ega metrood ega midagi polnud.
Roosevelt Islandi lõunapoolne ots on siiani olnud üsna võsas, aga nüüd ehitatakse sinna parki ja juba järgmisel aastal saab ilmselt tervele saarele jala või rattaga tiiru peale teha. Tagant paistab Queensboro sild ja vasakul on Manhattan. Ja meie rattad on ka seal vasakul.
Kunstiline foto. Pildil on aed, mille taga on remondis olev saareala. See ala, kuhu saab järgmisel aastal. Keegi on aiakattesse rebinud vaateauke. Aia taga on suured kruusahunnikud ja kopad ja buldooserid. Vasakul on ÜRO maja.
Teine kallas ehk Queens. Üle vee paistab Gantry park, seal me käime ka vahel. Sinna tehakse järjest hulgem uusi kõrgeid maju, et inimestel oleks kus elada. Neil inimestel, kellel on raha, et seal elada. Väga suurt tungi nendesse majadesse esialgu pole, kui ma seitse aastat tagasi siia elama saabusin, siis hakati seal kortereid müüma ja müüakse siiani. Luksuskorterid muidugi, sest vaade on Manhattanile.
Esimesed jaapani kirsid on õitsemisega algust teinud.
Selline vanast laevaninast tehtud vaateplatvorm on ka Roosevelt Islandil.

08 märts 2012

Töölt koju

Keemiline puhastus
Kaaskodanik
Prügikast
Õhtune õllekas
Tühi ruum
Hea on pilte teha, kui näpud ei külmeta. Tänase naistepäeva puhul oli meil suveilm.
Leilile palju õnne sünnipäevaks!