29 jaanuar 2011

Ilmablogi

Jääaeg 4 või 5. Orav pähkliga.





Siin käib väike lumesõda, üks nelja vastu.





Paistab, et kelgutamiseks kõlbab ka kummimadrats.

Tundub, et millegist muust enam kirjutada pole kui ilmast. Kolmapäeva öösel oli lumetorm jälle ja neljapäeval said lapsed vaba päeva, et kelgutama minna (koolid olid kinni). See on ka siin tore, et lapsevanemad saavad teada, kas tuleb koolipäev või mitte, kell 5 hommikul.

16 jaanuar 2011

Torm veeklaasis












Lumi sulas täna ladinal ja meie maja nurga juures oli väike veejuga, mis väljus katkisest vihmaveetorust teise korruse akende all.
Nagu õnne valamine - igasuguseid asju võib seal näha.
Osadel piltidel on lillat tooni sellepärast, et betoon selles kohas on lillaks värvitud. Meie majaperemehe meelistegevus on prügipäevadel tänavalt poolikuid äravisatud värvipurke kokku korjata ja saadud leidudega oma maja ümbrust pidevalt üle värvida.

New Yorgi uus koolide kantsler tegi nalja, aga lapsevanemad muutusid selle peale vähe tigedaks

Meil siin uus koolide kantsler Cathleen Black arvas, et hea lahendus laste arvu vähendamiseks koolides on soovitada lastevanematel kasutada kondoome (meil siin on koolid ülerahvastatud). Lapsevanemad ei muutunud selle peale rõõmsaks.

Cathleen Blacki saamine koolide kantsleriks on sarnane Eesti Vabadussamba või Savisaare esinumbrina püsimise fenomeniga - keegi teda ei tahtnud ja näitajate poolest ka ei sobinud, aga ikkagi on ta nüüd paigas. Cathleen Black nimelt on eluaeg töötanud reklaami ja kirjastamise alal ning hariduseluga tutvub ta praegu ilmselt käigu pealt oma uues ametis. Haridus on tal ka kehvake. Aga ju tal on õiges kohas õiged sõbrad või teenetevõlglased (linnapeaga on ta suur sõber). Pildil on aiake Orchard Beachi rannas, kuhu paigutatakse lapsed, kes ei leia rannas oma vanemaid üles.

10 jaanuar 2011

Mängutuba










Sellises kohas saavad lapsukesed mängimas käia.
Aastamaks $150.00

Lift. Väljavalitutele.

Majas, kus elavad juudid, pannakse reedeõhtuti üks lift sabbathi puhul nii liikuma, et see peatub igal korrusel ja avab uksed. Juudid ei tohi ju siis mingeid lüliteid ega nuppe puutuda ja et nad jala ei peaks käima, siis lift ikka sõidab, aga nii, et polegi vaja puutuda.
Sattusin ka kord kogemata sellesse lifti. Tahtsin sõita 12 korrust allapoole, aga lift läks kõigepealt ülespoole paar korrust, mispeale ma arvasin, et ju ma kogemata vale nuppu vajutasin. Aga kui ta alla minnes igal korrusel seisma jäi ja uksi avas, siis meenus mulle, et seal majas on ju sabbathi lift. Läksin järgmises peatuses maha ja kolisin normaalsesse lifti.
Seda, kumb kahest liftist parasjagu sabbathit pidavatele inimestele on, näeb ainult esimesel korrusel, seal on lifti lüliti keeratud sabbathi asendisse.
Sellel pildil on siis vasakpoolne lift sabbathit pidamas.

03 jaanuar 2011

Iglu

Naabrimehe lumehunnikust sai väike iglu tehtud.
Tänaseks on majake küll kahjuks kokku vajunud.

Pidu läbi

Peotäis õhku, lapike taevast.



Nagu ikka, tulevad sulava lume alt välja prügimäed.

Hotellitöötajatel tuleb kaevata mõned käigud, et kliendid pääseks autost ukseni.

Prügimägede kõrgused on proportsioonis majade kõrgustega.

01 jaanuar 2011

2011

Mõnusalt soe ilm oli, pluss kuus kraadi. Lumi sulab vaikselt.


Nagu ikka, olime keskööl Astoria pargis nelja tee ristil oma soove soovimas. Ja vaatasime, et esimene vastutulija mees oleks.

Selle silla nimi on nüüd R.F.Kennedy ehk siis RFK Bridge.
Enne oli Triboro.

Meie selle aasta õnn, valatud tinast ja otse lumme.
Paistab päris vallatu aasta tulevat.