31 detsember 2009

Eestimaale head uut aastat!

Eestis algas uus aasta, meil kell alles 5.





Tänaõhtune menüü.

Eesti Maja fuajee.
Meil nüüdseks Eesti uus aasta Eesti Maja baaris Sovetskoje Šampanskojega vastu võetud ja ootame kodus kohalikku uut aastat. Verivorstid on ahjus ja kapsas ka muidugi.
Ja meil on Maiuspala kommi ja Vana Tallinna koorelikööri :)

Ilus vaikne lumi






Täna oli meil ilusa vaikse lume ilm. Õhtuks sulas muidugi ära.
Selline vana-aasta lõpp siis.

24 detsember 2009

Head jõulu!

Et teil kõigil ikka hea ja õnnelik elu oleks :)

20 detsember 2009

Astoria täna






Ei olnud täna kauneid hangesid, oli tülikas lumi hoopis, mida majaomanikud sõidutee peale lükkavad ja sahad jälle teele pargitud autodele külje alla sokutavad.

Ettevõtlus

Öösel sadas päris korralik lumi maha.


Ja hopsti tekkisid tänavatele lumelabidatega latiinopered, kes astuvad ukselt uksele ja pakuvad lume äraviskamise teenust. Meie vanainimestest naabrid eelmisel aastal lasid neil 10 dollari eest lund tõsta.

McGyveri mootorratas

Sellise kaunilt teibitud rolleriga toovad usinad hiinlased teile friteeritud misiganes asjad koju, kui tellite.

19 detsember 2009

Kohalik jõul on hetkel valge


Praeguseks on päris kena lumi maha tulnud ja öö läbi sajab juurde. Homme on lootust mõni ilusam hangepilt saada, praegu tuiskas suu ja silmad täis ja ei näinud hästi kapuutsi ääre alt välja.
Käisime pargis jalutamas ja möödaminnes lükkas mu mees ühe auto üle ristmiku. Selle roolis oli asiaat, kes ei julgenud hoogu üles võtta ja jäi 20-sentimeetristesse lumevallidesse ratast keerutama. Kui ta otseks sai lükatud, siis pani ohutuled sisse ja ujus vaikselt edasi. Isegi üks linnaliinibuss sõitis. Aga muidu oli üsna vaikne, kell juba kesköö ligi kah.

15 detsember 2009

Kolm ühes lapsemüts

Selliseid mütse saab jõuluturgudelt osta. Mütsi kõrvad lähevad sujuvalt üle salliks ja siis kinnasteks.

Natuke jõuluturgu Union Square'ilt





Siin kaussides on erinevad teed.
See vasakul seisev poiss sobiks mõnda filmi (kliki pilt suuremaks, et paremini näha).

Nad väidavad, et maailma parimaid Taani lihapalle saab siit. Ei tea, kas need on toodud IKEA-st? Üks Skandinaavia ju puha.

Sellise pildi võib endale koju osta, kui mingil põhjusel juudid peaks sümpaatsed olema.

13 detsember 2009

Tegime hiinlastele ära

Meil juba nädal aega kodus kaunis kuusepuu (haa - saime New York Citys 1,8-meetrise väga kahara kuuse 20-ne dollariga kätte - tehke järgi :)), aga kellelgi polnud enne aega talle midagi külge riputada. Täna siis kaevasime kapist välja ehted ja tuled ja muidugi need tuled jälle ei põlenud. Kusjuures aasta algul, kui eelmise kuuse välja viskasime, põlesid nad edukalt. Nüüd jäi üle ainult nentida Hiina teadlaste üleolekut Ameerika tarbijatest. Nad sunnikud on osanud leiutada viisi, kuidas elektriküünlad suve jooksul oma koostist nii muudavad, et uueks hooajaks on pooled lambid kasutuskõlmatuks muutunud. Noh et ameeriklane (või siis USA-sse pikemaks ajaks elama sattunud eestlane) ostaks kolme dollari eest uued sada juhtme otsa aetud lampi. Kolm dollarit on tilluke raha jah, aga kole kahju on niimoodi asju kogu aeg ära visata ja uut sodi asemele osta. Tahaks ju neid tulesid. Aga ei taha prügi. Mu mees võttis kokku oma kannatuse ja kontrollis kõik lambid ükshaaval üle. Pooled ei töötanud. Oleme aastate jooksul tänavale visatud kuuskede küljest omale küllalt kena lambivaru kogunud ja õnneks seekord piisas neist, et olemasolev kett jälle tööle saada. Nii et paras teile saastatootjad, see aasta te meilt kolme dollarit ei saa :) Ma nüüd sülitan kolm korda üle õla, et need tuled meil ikka töötaks veebruari alguseni, kuni meil kuusk toas on. Sest üks lamp jõudis selle ajaga hinge heita, kui mu mees paarisaja meetri kaugusel õlle järel käis.
Kuuseehted on meil ka suuremas osas tänavalt korjatud, sest veel mõned aastat tagasi oli siin inimestel kombeks kuused koos ehete ja lampidega tänavale visata, kui jõul läbi sai.
Oo, ja eelmisel aastal sain omale uksepärja tegemiseks võru ning ilusad päris käbid ühe ära visatud pärja küljest. Ükspäev nikerdan selle pärja kah valmis. Selle külge lähevad lampideks punased ja rohelised valgusdioodid, mida mu mees on kuskilt vanade raadiote või millegi niisuguse seest korjanud.
Ma võin seda ka öelda, kuskohast me omale kuuse saime - aadress on Astoria Boulevard ja 81 tänav Astorias, Queensis, Bulova keskuse lähedal. Seal üks suure koeraga mees müüb kuuski inimliku hinnaga.
Ja lõpetuseks kaubandusalane teade - kui kellegil peaks piparkoogitainast vaja minema, siis mul on üle. Tegin eilse laada jaoks liiga palju, olen ilmselt kaotanud reaalsustunde :)

11 detsember 2009

Niisama





Tegin pärast kohvijoomist pilte. Ei mäleta, mis tänaval :)
New Yorgis pannakse nüüd metrood osaliselt kinni, J-liin näiteks suletakse üleni. Masu ju ja vaja inimesi koondada.
A muidu pidavat majandustõus olema, sest arvati, et töö kaotab 350 000 inimest, aga kaotas ainult 300 000 (arvud muidugi pole mul täpsed, aga see mõtet ei muuda). Seega silmnähtav tõus.

09 detsember 2009

Lauba on laat

Eesti Majas on laupäeval jõululaat jälle. Kell kaks hakkab.
Pildil on üks kogemata ette jäänud baar Astorias.

05 detsember 2009

Ehted

Ühe ema ehted.

Ehitud pead.

Pildid tehtud aafriklaste laadal Brooklynis.
Teiste fotojahtijate ehteid näed siit.

04 detsember 2009

Veel Macy's kaubamaja aknaid



Ajaviiteks võite lugeda, mitu lõhnaõlipudelit on pildil. Sellel ülemisel, ma mõtlen :)