27 juuli 2009

Käisin Union Square'i turul

Mustikatops (pool pinti ehk siis natuke alla poole liitri) maksab 45 EEK


Herneid saab osta hinnaga 124 krooni kilo.

Erruläinud rüütel?


Saia sees olid jõhvikad ja pekanipähklid.

24 juuli 2009

Linnas puhkajad


\

Selle nädala fotojahi jaoks polnud raske puhkust leida. Igal pool inimesed puhkavad jalga.
Tänased pildid on Manhattanil tehtud.
Teiste puhkuseid saab siin näha.

15 juuli 2009

New Yorgi filharmoonikud Central pargis

Käisin teisipäeva õhtul pargis filharmoonikuid kuulamas. Kahtlemata oli kontsert suurepärane.
Jõudsin kohale kella kuuest ja sain päris hea koha omale, kuigi kõik muru ja puudealused olid rahvast juba täis. Kontsert algas kell 8.
Piltidel on rohkem siiski kuulajaid kui pillimehi.
Kuulajad olid varustatud toolide (mõned ka voodite :)), suurte linade, patjade, veini ja söögiga. Suurel osal seltskonnast olid küünlad kaasas, nemad jäid puude alla pikemalt oma õhtut veetma.
Minul oli kaasas raamat, mida enne kontserti ja pärast metroos lugeda, tekk, kaamera, binokkel, võileib ja küpsised. Ja lahked vanainimestest naabrid pakkusid mulle veini selle eest, et ma ennast natuke nihutasin ja nad said oma toolid kõrvuti panna.
Hea fiiling oli.


Oleks isegi siin voodis soojas suveöös pikutanud, kõrvu paitamas Mozart ja Beethoven :)


Prügimajandus oli ka professionaalne, koristajad olid varustatud walkie-talkie'dega, millest neile instruktsioone jagati.



Nemad siin ei rõõmusta mitte muusikute lavalesaabumise üle vaid lõpuks on neid märganud inimesed, kellega nad on 15 minutit mobiililt teed juhatades kokku püüdnud saada.
Õhupallid ja lilled jms ongi inimestel sellepärast kaasas, et saaks tuttavatele kuidagi teada anda, kuhu nad maandunud on.


Minu naabrid. Neil oli kaasas umbes aastane poiss, kes innukalt kogu konserdi kaasa dirigeeris ja üleüldse ei lärmanud. Poisiga räägiti millegipärast saksa keeles ja ülejäänud seltskonnaga inglise keeles.


Veinipudeleid ei varjatud. Ju siis seal tohtis avalikult juua :)

Ja veel mõndagi ei varjatud :)




Koju minev rahvas moodustas mitmeid jõgesid.
Kontserdi lõpus oli väike ilutulestik ka, tunduvalt väiksem, kui varasematel aastatel on olnud.
Recession (masu inglise k.), nentisid mu vanainimestest naabrid, kui tulevärk ootamatult kiiresti lõppes.

12 juuli 2009

Teisipäeval pargikontsert

Teisipäeval on Central pargis suurel murul (Great Lawn) filharmoonikute kontsert. Kell 8 õhtul hakkab ja pärast on ilutulestik ka. Raha ei pea maksma, aga varakult tuleb kohal olla, kui lavale ligemale tahad pääseda.

Kohalikud põllu- ja ärimehed

Enamus Astoria majaomanikke kasvatab oma maja ees aiakeses muru ja lilli, aga on ka usinaid põllupidajaid, kes kõik oma krundi on köögiviljapeenardega katnud.

Näed, kodulilled ka aiaääres tänavas.

Siit saab varsti tomatit ja kõrvitsat.
Üks tuttav Manhattanil elav eestlane pakkus mulle kuu aega tagasi kõrvitsataimi (seemned olla Eestist toodud, et õige kollane kõrvits oleks :)). Tema põllumaa asub ilmselt katusel, sest Manhattanil enamusel inimestel jalad maa peale ei ulatu (või õigemini ei mahu) :)
Päris mitu ruutmeetrit üles haritud.

Aprikoosid said nädal tagasi valmis ja tänaseks on puu juba tühi.

Siin kasvab kapsas varsti aknast sisse ja päevalilled hakkavad tõhusat varju pakkuma. Päevalillede alune pind on tihedalt kaetud tomati-, kurgi-, kõrvitsa- ja veel mõnede tundmatute köögiviljataimedega.
Aed kuulub Iraagist pärit perekonnale, kes ajavad usinat äri otse tänaval - neil toimub igal nädalavahetusel Yard sale ehk asjade kodu juures müük (nad ostavad kaupa kokku kodudest, kus mittevajalikest asjadest väikese summa eest või tasuta lahti tahetakse saada ja müüvad seda edasi) ja nii tuleb mul laupäeviti-pühapäeviti ikka ja jälle ukerdada üle tänavale laotatud plastmassjubinate, diivanilaudade, drenažööride, vanade CD-pleierite, köögimasinate ja täispuhutavate mänguasjade. Aga ega ma nende pärast üle tänava ka ei hakka minema :)

09 juuli 2009

Arnold ja Toomas

Paistab, et Eesti presidendid on kampa löönud ja väikse pagaripoe Queensi asutanud.

Number jälle suurem


Sain sünnipäevaks nii palju lilli, et need ei mahu pildile hästi ära.

Ja tädi kingituse jõime kenasti ära. Puhas eestimaine koduvein, seisnud keldris kümme või rohkem aastat. Hää oli, aitäh :)

06 juuli 2009

Diskrimineerimine töökuulutustes?

Viimasel ajal on hakatud IT-alastele töökuulutustele lisama lauseid stiilis "Indialased, hoidke eemale!"
Näide:
"...We're looking for someone who can build us a complete site using Joomla...
...No companies please, freelancers only. Oh yeah - and be an NYC local! that means "all able and willing to commute to Brooklyn". 'Cos we need you to come in-house to do some things. Just...don't be from India or the Ukraine (like all the applicants so far have been)."
Tõlkes kõlab see umbes nii, et otsitakse FIE-t, kes elaks New York Citys ja saaks käia Brooklynis kohapeal tööd tegemas. Ja lihtsalt...ära ole Indiast või Ukrainast (nagu siiani kõik kuulutusele vastanud on olnud).
Kas seda võiks diskrimineerimiseks pidada, kui töökuulutustesse selliseid klausleid sisse pistetakse?
Nojah, selleni on viinud odava tööjõu palkamine Aasiast, et kohapealt normaalselt toimivat IT-teenust enam ei saa. Ajavahe, keeleprobleemid ja tavainimeste suhteliselt kehv arvuti valdamine ei aita probleemide lahendamisele just kaasa.

Michael Jacksoni majake Neverlandis

Eile üles pandud piltide hulgast jäi selle majakese oma välja. Pidavat olema Jacksoni esimene maja Neverlandis :)

Neverlandi ukse taga

Täna panin blogisse meie sõbra Greggi tehtud pildid. Gregg läks Neverlandi, sest tundis, et peab sinna minema :) Ja eile ta saatis pilte meile ning arvas, et ma võiks need blogisse panna. Teen seda hea meelega :)
Michael Jacksonit piltidel pole, aga selle eest on hulgem neid, kes tema nime pealt sutsu veel teenida jõuavad.













Ärge piltide kvaliteedi pärast pikka viha pidage :)